Comunicat de presă, despre asociere între Municipalitate şi Consiliul Judeţean Braşov

Asociaţia Noul Spital al Braşovului a luat act despre declaraţia de intenţie a domnului Primar George Scripcaru privind propunerea de asociere între Municipalitate şi Consiliul Judeţean Braşov în scopul materializării proiectului de construire a Noului Spital al Braşovului, ca spital public, clinic de urgenţă. Considerăm că punerea în discuţia Consiliului local Braşov a stabilirii locaţiei şi atribuirii terenului necesar noului spital, în ultima şedinţă de existenţă a acestuia, poate fi considerată un succes al eforturilor depuse în acest sens de membrii Asociaţiei, ca expresie a societăţii civile.

Satisfacţia noastră se bazează şi pe recunoaşterea de către domnul primar a faptului că a înţeles importanţa acestui proiect şi ca urmare a discuţiilor purtate cu reprezentanţii Asociaţiei Noul Spital al Braşovului.  Chiar dacă nu i-a precizat numele şi a folosit doar sintagma „o asociaţie nonguvernamentală care militează pentru construirea unui nou spital”,  membrii ANSB îi mulţumesc domnului Primar pentru interesul manifestat şi îi reamintesc că ar fi normal să fim consultaţi şi în continuare pe acest subiect, mai ales în privinţa dezvoltării elementelor lui componente.

Am devenit  prin eforturi proprii o forţă civică importantă, care ştie foarte bine ce îşi doreşte şi, mai ales, cum trebuie realizat un spital modern şi performant la nivel euroatlantic. Nu dorim să comentăm asupra suprafeţelor de teren atribuite, deoarece domnul Primar ştie foarte bine, în urma argumentelor aduse în discuţie, care este, în mod realist, suprafaţa minimă necesară unui asemenea proiect.

Apreciind ca extrem de pertinentă ideea cooptării reprezentanţilor ANSB în echipa care va avea responsabilitatea realizării noului spital, reamintim public atât disponibilitatea ANSB pentru continuarea unei colaborări constructive cu toţi reprezentanţii administrativi şi politici ai comunităţii braşovene, cât şi dorinţa de a fi prezenţi ca invitaţi la toate şedinţele forurilor care vor avea pe ordinea de zi subiecte legate de edificarea Noului Spital al Braşovului.

Comitetul Director al ANSB

 

 

Intalnire ANSB cu reprezentantii alesi ai Brasovului 22 martie 2016

Imediat după terminarea acţiunii de informare de către ANSB a reprezentanţilor aleşi ai comunităţii şi ai celorlalte formaţiuni politice braşovene privind argumentele care susţin proiectul Noului Spital al Braşovului, am avut o discuție cu membrii Comitetului Director al Asociației Noul Spital al Brașovului unde am abordat şi unele detalii legate de acest proiect. A fost o discuție destul de lungă în care am stabilit să facem împreună demersurile și pașii necesari transpunerii în practică a acestuia. Am solicitat să mi se prezinte în viitorul apropiat un concept concret, definit în primul rând ca relaţii funcţionale şi facilităţi necesare, pe lângă structura dimensională și numărul de paturi. Este foarte important să fie cunoscute concomitent atât proiectul, cât și conceptul, pentru ca administrația locală să se poată implica. Prin implicare înţeleg posibilitatea de identificare a terenului potrivit şi de elementele specifice de urbanism, cadastru și utilități. Este un proiect mult prea important și necesar brașovenilor pentru a nu face pașii corect, într-o anumită logică. Unde, cum și în ce fel se poate implementa acest proiect sunt întrebări la care trebuie să răspundem foarte bine înainte de a discuta cu factorii decizionali de la nivel guvernamental. Practic, trebuie să știm ce vrem! Am abordat întâlnirea cu maximă seriozitate, am aflat detali interesante și am venit, la rândul meu, cu detalii și argumente solide. Doresc ca, în cel mai scurt timp, să mi se prezinte ceea ce am solicitat tocmai pentru ca, la rândul meu, să am la dispoziţie toate elementele necesare pentru a asigura o evoluţie ascendentă a proiectului. Numai în acest fel voi fi capabil ca, la următoarea întâlnire cu membrii Comitetului Director al Asociației, să le pot spune ce am făcut concret. George Scripcaru, Primar în funcție ******** Pe data de 30 martie 2016 dl primar Scripcaru a precizat „Scripcaru spune că s-au identificat deja două posibile amplasamente, dar vor fi căutate și alte variante, iar după ce aceste lucruri vor fi stabilite, va fi responsabilitatea parlamentarilor braşoveni, a consilierilor județeni şi a prefectului să convingă Guvernul pentru acordarea finanțării necesare construirii unui nou spital județean la Braşov, în contextul în care municipiul Braşov nu are cadrul legal decât pentru acordarea terenului şi asigurarea fondurilor pentru reţelele de utilităţi ale viitorului spital. Primarul a reamintit că municipalitatea a mai acordat un teren şi în trecut, când s-a mai pus problema construirii unui nou spital judeţean, unde acum s-a construit centrul de cercetare al Universităţii Transilvania. Această chestiune a fost punctată şi de senatorul Marius Neculoiu, care la întâlnirea de vineri cu conducerea Asociaţiei amintite anterior a recunoscut că disputele de la acea vreme dintre Primărie şi Consiliul Judeţean a blocat realizarea acestei investiţii.” conform NewsBv.ro.